Top Post »

| 36.717 views

Camping Stoja ligger på Stoja halvøen, lige udenfor Pula. Den klippefyldte Adriaterhavs kyst på campingpladsen gør den til en perfekt plads for dem som elsker den utæmmet natur, og en …

Læs hele indlæggetl »
camping istrien

Overblik over alle campingpladser på Istrien halvøen

Pula Campingpladser

List med alle campingpladser i Pula og omegnen af Pula

Rovinj Campingpladser

List med alle campingpladser i Rovinj og omegnen af Rovinj

Hotel i Pula

Liste med alle Hoteller i Pula, booking af Hotel i Pula Istrien

Hotel i Rovinj

Liste med alle Hoteller i Rovinj, booking af Hotel i Rovinj Istrien

Hjem » Dagstur til Postojna grotten i Slovenien.

Dagstur til Postojna grotten i Slovenien.

Skrevet af Ingen Kommentarer | 32.181 views

Postojna grottenPostojna (Postojnska) grotterne, er den største turistattraktion i Slovenien. Grotterne er beliggende tæt ved A1 motorvejen mellem Koper og Ljubljana. Postojna grotterne er en af verdens mest kendte og største karst monumenter. Og som den eneste grotte i verden har Postojna en dobbeltsporet jernbane, med en længde på næsten 4 km. Man kan læse mere om Postojna grotten her.

Transport til Postojna grotten fra Rovinj:

  1. I bil, fra Rovinj er der ca. 140 km til Postojna, den hurtigste rute går via Koper og grænseovergangen i Dragonja. Den anslåede køretid er ca. 1 time og 45 minutter. Det er også muligt at køre via Rijeka og grænseovergangen i Jelšana, denne rute har lignende længde, dog med lidt længere rejsetid. Jeg anbefaler, at man tjekker trafikprognosen for begge grænseovergange, før man beslutter sig for hvilken rute at tage. Har man ikke egen bil med til Kroatien, kan man leje en her.


  1. Med bus, der er ingen direkte bus til Postojna fra Rovinj, men hvis man rejser via Rijeka eller Koper finder man nogle busser til Postojna. Køreplanen variere i løbet af året, om sommeren har man selvfølgelig flere busser at vælge imellem, primært fra Koper. Fra Postojna bus station til grotten er der ca. 15 minutter til fods.
  1. Med tog: Der er selvfølgelig ingen direkte tog (ingen togstation i Rovinj), så man skal rejse med bil eller med bus til enten Rijeka eller Koper. Koper er det bedste valg, for fra Koper har man en del daglige togafgange, med stop ved Postojna togstation. Man kan tjekkke den internationale køreplan for toge her. Fra togstationen i Postojna er der omkring 35 minutters gåtur til grottens indgang.

Rejser man med bil for at se grotten, kan man kombinere turen med et besøg på Lipiza heste gård, som ligger mellem Postojna og Koper. Her kan man læse, hvad man kan opleve i Lipiza.

Tags: ,

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også Comments Feed Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.