Top Post »

| 36.717 views

Camping Stoja ligger på Stoja halvøen, lige udenfor Pula. Den klippefyldte Adriaterhavs kyst på campingpladsen gør den til en perfekt plads for dem som elsker den utæmmet natur, og en …

Læs hele indlæggetl »
camping istrien

Overblik over alle campingpladser på Istrien halvøen

Pula Campingpladser

List med alle campingpladser i Pula og omegnen af Pula

Rovinj Campingpladser

List med alle campingpladser i Rovinj og omegnen af Rovinj

Hotel i Pula

Liste med alle Hoteller i Pula, booking af Hotel i Pula Istrien

Hotel i Rovinj

Liste med alle Hoteller i Rovinj, booking af Hotel i Rovinj Istrien

Hjem » En dags tur fra Pula til National park Brijuni

En dags tur fra Pula til National park Brijuni

Skrevet af Ingen Kommentarer | 25.098 views

Safari Park BrijuniEn af de mest oplagte dagsudflugter at tage på hvis man er på ferie i Pula, er at besøge nationalparken Brijuni på Brijuni-øerne. Nationalparken, var i mange år sommer residens for den tidligere jugoslaviske præsident Marshall Tito. Faktisk er rygtet at Tito tilbragte de fleste af årets måneder på Brijuni. I løbet af disse år modtog han besøg fra konger, præsidenter, berømte skuespillere og forretningsmænd på øerne. De fleste af dem medbragte ham eksotiske dyr, som han samlede og holdt i en Safari / park – Zoo, som stadig findes på øen (dog med mindre udvalg af dyr).

Transport til Brijuni fra Pula

Indgangen til nationalpark Brijuni kan findes i Fazana, hvorfra der er en båd forbindelse til hovedøen Veli Brijuni, afgangstiderne kan man se her. Nogle af turene omfattede en rundvisning på øen. Hvis man ønsker at deltage i en rundvisning skal man bestille det hos parkens administration på denne e-mail-adresse izleti@brijuni.hr.

Hvis man ønsker at se parken på egen hånd, giver ens indgangsbillet (som i øvrigt koster det samme i begge tilfælde) adgang til museet, safari park, og alle de andre spændende ting, man kan finder på Brijuni. Man kan selvfølgelig også bruge “ø-toget”, til at komme rundt på øen på.

  1. Med bil, fra Pula centrum er der omkring 10 km til Fazana.  Parkering (betalt) findes tæt på vandet, som ligger blot et par hundrede meter fra hvor båden sejler til Fazana. Billetkontoret er mindre end 100 meter fra molen.


  1. Med bus, fra Pula det tager cirka 30 minutter med bus nummer 21 til Fazana. Her kan man se køreplanen, BEMÆRK venligst at afgangstiderne i weekenden er begrænsede.

Ud over udflugterne til Veli Brijuni, er der også udflugter til andre dele af Brijuni øerne. Spørg parkens administration om de forskellige udflugts muligheder.

Hvis man ikke er for træt, når man kommer tilbage fra øerne, kan vi anbefale at man bruger en time eller mere på at se Fazana, som er en rigtig hyggelig lille by.

Tags: ,

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også Comments Feed Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.