Top Post »

| 36.718 views

Camping Stoja ligger på Stoja halvøen, lige udenfor Pula. Den klippefyldte Adriaterhavs kyst på campingpladsen gør den til en perfekt plads for dem som elsker den utæmmet natur, og en …

Læs hele indlæggetl »
camping istrien

Overblik over alle campingpladser på Istrien halvøen

Pula Campingpladser

List med alle campingpladser i Pula og omegnen af Pula

Rovinj Campingpladser

List med alle campingpladser i Rovinj og omegnen af Rovinj

Hotel i Pula

Liste med alle Hoteller i Pula, booking af Hotel i Pula Istrien

Hotel i Rovinj

Liste med alle Hoteller i Rovinj, booking af Hotel i Rovinj Istrien

Hjem » Dags tur fra Pula til Postojna grotten i Slovenien

Dags tur fra Pula til Postojna grotten i Slovenien

Skrevet af Ingen Kommentarer | 12.101 views

PostojnaPostojna (Postojnska) grotterne, er den største turistattraktion i Slovenien. Grotterne ligger tæt på motorvejen A1 mellem Koper og Ljubljana. Postojna grotterne er en af verdens mest kendte og største karst monumenter. Som den eneste grotte i verden har Postojna en dobbeltsporet jernbane, med en længde på næsten 4 km. Man kan læse mere om Postojna grotten her.

Transport til Postojna grotten fra Pula

  1. I bil, fra Pula er der ca. 155 km til Postojna, den hurtigste rute går via Koper og grænseovergangen i Dragonja. Den anslåede køretid er ca. 1 time og 50 minutter. Alternativt er det muligt at køre via Rijeka og grænseovergangen i Jelšana, denne rute har lignende længde, men lidt længere rejsetid. Jeg anbefaler, at man tjekker trafikprognosen for begge grænseovergange, før man beslutter hvilken rute at tage. Har man ikke medbragt egen bil til Kroatien, kan man leje en her.
  1. Med bus, der er desværre ingen direkte busser til Postojna fra Pula, men hvis man rejser via Rijeka eller Koper vil man finde busser til Postojna. Køreplanen variere i løbet af året, om sommeren har man flere busser at vælge imellem, primært fra Koper. Fra Postojna bus station til grotten man har ca. 15 minutter til fods.


  1. Med tog, der er der flere daglige togafgange fra Rijeka, der stopper i Postojna, hvilket betyder at det er muligt at rejse Pula – Rijeka og Rijeka til Postojna. Alternativ er det muligt først at køre til Koper og derefter stå på toget til Postojna. Man kan tjekke den internationale køreplan for tog her. Fra togstationen i Postojna er der omkring 35 minutters gåtur til grottens indgang.

Rejser man med bil for at se grotten, kan man kombinere turen med et besøg på hestefarmen Lipiza, med de smukke hvide Lipizzaner heste, farmen ligger mellem Postojna og Koper. Her kan man læse, hvad man ellers kan opleve i Lipiza.

Tags: ,

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også Comments Feed Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.