Top Post »

| 36.717 views

Camping Stoja ligger på Stoja halvøen, lige udenfor Pula. Den klippefyldte Adriaterhavs kyst på campingpladsen gør den til en perfekt plads for dem som elsker den utæmmet natur, og en …

Læs hele indlæggetl »
camping istrien

Overblik over alle campingpladser på Istrien halvøen

Pula Campingpladser

List med alle campingpladser i Pula og omegnen af Pula

Rovinj Campingpladser

List med alle campingpladser i Rovinj og omegnen af Rovinj

Hotel i Pula

Liste med alle Hoteller i Pula, booking af Hotel i Pula Istrien

Hotel i Rovinj

Liste med alle Hoteller i Rovinj, booking af Hotel i Rovinj Istrien

Hjem » Dagstur fra Pula til Istriens bakketoppe

Dagstur fra Pula til Istriens bakketoppe

Skrevet af Ingen Kommentarer | 10.777 views

MotovunIstrien har mere at byde på end strande og smukke kystbyer. Inde i fastlandet findes en række interessante bakketop byer, som helt sikkert er værd at besøge. Min anbefaling er at besøge følgende byer: Hum, Motovun, Pazin, Buzet og Groznjan, det er måske en smule ambitiøst, hvis man ønsker at gøre det på én dag, men med en bil og tidlig afrejse er det muligt.

Forslag til en rundtur til bakketoppe i Istrien:

Fra Pula skal man tage Istrien Y`et (hovedvejen i Istrien) til Pazin, som er det første stop på dagen, Pazin er cirka 54 km fra Pula, hvilket er omkring 45 minutters kørsel. Her bør man helt sikkert se “Pazin Chasm ” og Pazin Slot. Fra Pazin er der 30 minutters kørsel til byen Hum, som er Guinness verdensrekord indehaver af titlen som verdens mindste by, byen har en befolkning på kun 17 personer. Fra Hum, fortsætter turen til Buzet, hovedstaden i “Trøffel regionen”, her skal man gå en tur i den gamle by.

Fra Buzet fortsætter turen til Motovun, som er en af de smukkeste bakketop byer i Kroatien. I Motovun skal man gå en tur på muren omkring den gamle by del, hvilket tager omkring 30-40 minutter. På dette tidspunkt begynder sulten sandsynligvis at melde sig, heldigvis er der masser af gode restauranter i Motovun, hvor man blandt andet kan nyde retter med lokal trøffel. Den sidste bakketop man bør besøge på rundturen er Groznjan, byen er også ofte omtalt som kunstner byen, på grund af de mange gallerier og kulturelle begivenheder, der finder sted i løbet af sommersæsonen. Når man har set Groznjan er det tilbage på Istrien Y`et og tilbage til Pula.


Bakketop rundtur fakta

  • Afstand Pula – Pazin 54 km – 43 minutter
  • Afstand Pazin – Hum 29 km – 33 minutter
  • Afstand Hum – Buzet 14 km – 20 minutter
  • Afstand Buzet – Motovun 19 km – 21 minutter
  • Afstand Motovun – Groznjan 18 km – 22 minutter
  • Afstand Groznjan – Pula 80 km – 65 minutter

I alt rejseafstand og tid – 214 km – 3 timer og 30 minutter

Entré = 0 Kuna (men man er nødt til at betale for kørsel på Istriens Epsilon)

Bakketoppe byer udflugter i Istrien

Hvis man ikke ønske om at tage turen på egen hånd, har man også mulighed for at deltage i en udflugt, som vil inkludere nogle af de byer, jeg har nævnt foroven. så spørg i et af de lokale rejsebureauer, hvad de i øjeblikket har at tilbyde.

Kort over bakketoppe byer:

Klik på kortet nedenfor for at finde mere information om de byer, jeg nævner ovenfor. Hvis du skulle have nogen spørgsmål om en rundtur til Istriens bakketopper, er du velkommen til at bruge kommentarfeltet nedenfor.

Tags: ,

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også Comments Feed Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.