Top Post »

| 36.717 views

Camping Stoja ligger på Stoja halvøen, lige udenfor Pula. Den klippefyldte Adriaterhavs kyst på campingpladsen gør den til en perfekt plads for dem som elsker den utæmmet natur, og en …

Læs hele indlæggetl »
camping istrien

Overblik over alle campingpladser på Istrien halvøen

Pula Campingpladser

List med alle campingpladser i Pula og omegnen af Pula

Rovinj Campingpladser

List med alle campingpladser i Rovinj og omegnen af Rovinj

Hotel i Pula

Liste med alle Hoteller i Pula, booking af Hotel i Pula Istrien

Hotel i Rovinj

Liste med alle Hoteller i Rovinj, booking af Hotel i Rovinj Istrien

Hjem » Seværdigheder i Pula

Seværdigheder i Pula

Skrevet af Ingen Kommentarer | 61.964 views

På trods af byens historie, med mange forskellige hersker og flere ødelæggende angreb på byen, har nogle af de gamle bygninger overlevet og er til dels i bemærkelsesværdig god stand.

Arena Pula: Seværdigheden over alle seværdigheder er uden tvivl Arenaen, som er blandt de 6 største romerske amfiteater fra Romerriget, Arenaen anses for at være en af de bedst bevarede amfiteatre, nogle endda hævder at amfiteatret i Pula er langt mere interessant end Colosseum i Rom.

Pula-arena

Temple of Rom og Augustus: Templet var oprindelig en del af et tempel triade, bygget af den romerske kejser Augustus omkring år 0. De to andre templer blev næsten helt ødelagt, men en del af templet Diana eksisterer stadig, integreret i bagmuren af rådhuset. Templet ligger på forum pladsen, som har huset en del af byens administration siden romer tiden.

Selv om bronze inskription på templet dels er væk, er det opfattelsen at den oprindelige tekst var som dette:

ROMAE · ET · AUGUSTO · CAESARI · DIVI · F · PATRI · PATRIAE

Roma and Augustus Caesar, son of the deity, father of the fatherland

Arch af Sergii: Hvis du går igennem de vigtigste gågade i Pula, vil du gå gennem Arch af Sergii, som er en triumfbue bygget som en tribune til de 3 brødre Lucius, Sergius og Lepidus, der var en del af den magtfulde Sergii familie, der i århundreder regeret byen.

Pula Arch of the Sergii

Porten til Hercules: Beliggende få 100 meter fra Arch af Sergii, her finder du den eneste bue “The gate af Hercules! med Herculas hoved udskåret i en høj relief. Buen er fra det 1. århundrede.

Tvilling portene: Beliggende ved udgangen af Ulica Castropola (retning Arena), finder du tvilling portene, som er en del af den resterende gamle bymur, der blev revet ned i det 19. århundrede.

Det historiske museum Istrien: Beliggende på “Capitol” bjergtop i en stjerne formet borg bygget af Venetianerne i det 14. århundrede, det er et ”must see”.

Pula temple Rome og Augustus

Katedraler og kirker i Pula:

I det 5. århundrede e. Kr. blev Pula centrummet for et bispedømme, hvilket betød, at kirker skulle bygges!

Det byzantinske kapel af St. Mary Formosa: Et 6. århundrede kapel med mosaik dekorerede gulve og vægge. Kapellet ligger tæt ved vandet, kun et par hundrede meters gåtur fra Forum.

Den ortodokse kirke St. Nicholas: En 6. århundrede kirke, bygge hovedsagelig til de ortodokse indvandrere fra Cypern og Grækenland. Kirken er beliggende tæt på tvilling portene.

Domkirken i antagelse af den hellige Jomfru Maria: Den oprindelige katedral blev ødelagt af Venetianerne og genovesisk i det 13. århundrede og blev genopbygget i det 15. århundrede. Katedralen ligger tæt på Riva, kun få hundrede meter fra Forum.

Kirken St. Francis: Denne kirke fra det 13. århundrede er bygget i romansk stil med gotiske tilføjelser.

Andre ting man bør se:

  • Roman Theater
  • Archeological museum of Istria
  • Franz Joseph Park and king Zvonimir’s
  • City of Graz Park
Tags: ,

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også Comments Feed Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.