Top Post »

| 36.717 views

Camping Stoja ligger på Stoja halvøen, lige udenfor Pula. Den klippefyldte Adriaterhavs kyst på campingpladsen gør den til en perfekt plads for dem som elsker den utæmmet natur, og en …

Læs hele indlæggetl »
camping istrien

Overblik over alle campingpladser på Istrien halvøen

Pula Campingpladser

List med alle campingpladser i Pula og omegnen af Pula

Rovinj Campingpladser

List med alle campingpladser i Rovinj og omegnen af Rovinj

Hotel i Pula

Liste med alle Hoteller i Pula, booking af Hotel i Pula Istrien

Hotel i Rovinj

Liste med alle Hoteller i Rovinj, booking af Hotel i Rovinj Istrien

Hjem » Rovinj Historie

Rovinj Historie

Skrevet af Ingen Kommentarer | 10.710 views

Rovinj EupremiaHistorien om Rovinj går med sikkerhed tilbage til det 5. århundrede, hvor der sandsynligvis var en by kaldet “Castrum Rubini” placeret på øen Rovinj, (det sted, hvor den gamle by Rovinj ligger i dag). Selv om det ikke er historisk bevist, anser eksperter det for meget sandsynligt, at byen har eksisteret her, allerede i 1 eller 2 århundrede, da romerne regerede i området.

Som resten af Istrien er historien om Rovinj en historie uden ende, igennem årene har byen været underlagt utallige herskere. I perioder havde byen den samme hersker gennem længere tid, som da byzantinske regerede fra begyndelsen af 6. århundrede til slutningen af det 8. århundrede. Men den længste “rolige” periode var under det venetianske herredømme fra slutningen af det 13. århundrede til faldet af den venetianske republik ved udgangen af det 18. århundrede.

Ved slutningen af det venetianske herredømme, blev kanalen mellem fastlandet og Øen Rovinj fyldt, så øen blev den gamle bydels halvø, som den forefindes i dag.

Det virkelige fremskridt i byen fandt sted, da det østrigske kejserrige får magten over byen i begyndelsen af det 19. århundrede. I denne periode fik industrialiseringen og urbaniseringen i byen befolkningen til vokse til 8000 mennesker. I denne periode blev cement,- tobaks- og skibsbygningsindustrien grundlagt i byen.

Rovinj

Efter Første Verdenskrig byen blev byen besat af det fascistiske Italien og senere i slutningen af Anden Verdenskrig af Tyskland. Efter krigen blev byen en del af Yogoslavien og endelig i januar 1992 blev byen en del af det nuværende Kroatien. I dag er Rovinj en moderne turistby med ca.14.000 indbyggere.

Legender om Rovinj:

Cissa, Atlantis af Istrien

Et mysterium ligger skjult dybt nede i det turkisblå vand udfor Rovinj. Foran Rovinj er der en række små øer: St. Andrew (Red Island), St. Catherine, Pirus, De To Søstre, Den Lille Ø Syv hår, Saint Johns, på en af disse øer har byen Cissa haft sin beliggenhed. Den store romerske geograf Plinius den ældre nævnte byen Cissa i det første århundrede. Cissa blev berømt i storhedstiden i Romerriget for at producere fine lilla farver, der kunne anvendes I kejsernes majestætiske beklædningsgenstande.


I dag er Cissa en forsvunden by,: ingen ved præcis, hvor den var placeret. Befolkningen i Rovinj tror, de ved det. Men ifølge legenden rystede et ødelæggende jordskælv Istrien den 16. september engang mellem fjerde og ottende århundrede.
Denne dato er festdag for St. Eufemija, som er Rovinj’s skytshelgen. Da jordskælvet ramte Cissa, blev den velstående by kastet i havet. Øen hvorpå Cicca eksisterede er i dag opsplittet i en række øer, som f.eks St. Andrija. De af befolkningen, som var i stand til at undslippe jordskælvet grundlagde byen som vi i dag kender som Rovinj. Med hensyn til eksistensen af Cissa findes der mange legender, som til dels overgår hinanden, selv om dens eksistens aldrig er blevet bevist, er Cissa stadig i live i historierne, som bliver fortalt af de lokale fiskere, hvis net meget ofte fanger et fragment af en amfora eller en sten på det sted, hvor byen angiveligt sank.

Legenden om saint Euphemia

St. Euphemia var sandsynligvis bare en teenager, der i det 4. århundrede boede i Chalcedon nær Konstantinopel, da hun blev offer for Diocletians kampagne til at ”rense” det romerske imperium for kristendommen. St. Euphemia var datter af en fremtrædende Chalcedon borger og blev fængslet med 49 andre kristne, da de nægtede at tilbede byens idols og underkende deres egen tro. På grund af hendes afvisning af at benægte Kristus, blev den unge Euphemia tortureret med ild og slanger og hendes knogler blev brækket på et hjul inden de blev kastet for løverne, som mirakuløst ikke åd hendes krop, efter at de dræbt hende. Kristne fjernede Euphemias krop og begravede det i Chalcedon, men i det 7. århundrede flyttede de den til Konstantinopel, fordi de frygtede, at organet ville blive ødelagt af de persiske erobrere. I Konstantinopel beordrede den kristne kejser Konstantin, at en kirke skulle bygges i Euphemias ære. Hendes sarkofag opholdt sig der indtil år 800, hvor de trofaste igen flyttede hende, fordi de frygtede, at kejseren Nicefor ville fjerne hende til et sted, hvor ingen ville kunne finde hende igen.

Rovinj Centrum

Ingen ved med sikkerhed, hvordan kisten og dens indhold kom til Rovinj, men legenden siger, at kristne fiskere formentlig satte den på deres skibe i et forsøg på at få det til et sikkert sted, og så på en eller anden måde tabte den i havet. Legenden fortæller, at Euphemias opdukken i Rovinj var et mirakel. En lokal legende fortæller endvidere, at landsbyboere, der fandt kisten, ikke kunne rokke den tunge stenkiste fra, hvor den lå, ligegyldigt hvor hårdt de end prøvede. I sidste ende var det en ung dreng med et par kalve, der var i stand til at få kisten ud af vandet, efterfølgende viste St. Euphemia sig for ham i en drøm og fortalte ham, hvad han skulle gøre. Kisten er nu et symbol på Rovinj og hviler bag alteret i højre sideskib af kirken på toppen af Rovinjs højeste bjerg. Gennem året kommer der dagligt et stort antal tilbedere, for at bede ved den side, især den 16. september, den dag, hvor St. Euphemia døde i AD 304.

Tags: ,

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også Comments Feed Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.